Bezpieczeństwo w Sanktus Liturgia

Ważne informacje.
Właściwy dostęp.

Konto opiekuna, rodzica i ministranta nie daje takich samych uprawnień. Poniżej pokazujemy najważniejsze sposoby ochrony informacji opisane dla modułu Sanktus Liturgia.

Wizualizacja: ministrant w kościele

Role i uprawnienia

Zakres dostępu zależy od roli i przyznanych uprawnień. Rodzic ma wgląd w profile dzieci powiązanych z jego kontem, a nie pełną kartotekę parafii.

Oddzielne dane parafii

Dane poszczególnych parafii są rozdzielone na poziomie bazy danych. To nie tylko ukrywanie elementów na ekranie.

Ochrona haseł i PIN-ów

Hasła i kody PIN są przechowywane w postaci skrótów kryptograficznych. Liczba prób logowania jest ograniczana.

Szyfrowane połączenie

Połączenie urządzenia z systemem jest szyfrowane. Dane konfiguracyjne integracji są dodatkowo zabezpieczane.

Kopie zapasowe

Kopie bazy danych są szyfrowane i przechowywane w infrastrukturze na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Rejestrowanie zdarzeń

System zapisuje zdarzenia istotne dla bezpieczeństwa, monitoruje błędy i ogranicza dostęp administracyjny.

To opis mechanizmów modułu Sanktus Liturgia, nie deklaracja dotycząca wszystkich przyszłych modułów Sanktus. Pełne informacje o przetwarzaniu danych znajdują się w polityce prywatności.

Odpowiedzialność za dane

Wiesz, do kogo
zwrócić się z pytaniem.

Dla danych ministrantów, lektorów, rodziców i opiekunów wprowadzanych przez parafię administratorem jest parafia. NETHOUSE Tomasz Szczepaniak przetwarza te dane na jej polecenie.

Szczegółowy podział odpowiedzialności, w tym zasady dotyczące konta i danych technicznych, opisuje polityka prywatności.

Polityka prywatności

Kategorie danych, cele ich przetwarzania, odbiorcy i okresy przechowywania.

Przeczytaj dokument

Usunięcie konta

Jak zgłosić prośbę o usunięcie konta i co dzieje się z danymi.

Sprawdź zasady

Na co dzień

Bezpieczeństwo zaczyna się
także od własnego konta.

  • Nie udostępniaj innym swojego hasła ani PIN-u obecności.
  • Korzystaj z konta przypisanego do swojej roli. Rodzic nie musi logować się na konto dziecka.
  • Gdy kończysz pracę na wspólnym komputerze, wyloguj się z konta.
  • Podejrzany komunikat lub problem z dostępem zgłoś na [email protected].